Hoeveel heeft Ronnie Flex ‘Flonti Stacks’ op zijn rekening?

Ronnell Plasschaert is de echte naam van Ronnie Flex, die bekend is bij alle Nederlanders door onder andere Drank en Drugs. Hij laat zien dat hij veel geld op zijn rekening heeft staan, maar doet dit nog altijd minder dan Lil’ Kleine. Hoeveel heeft Ronell op zijn bankrekening staan en hoeveel verdient hij?

Streaminginkomsten

Laten we beginnen bij de kleine verdiensten. Het is normaal dat artiesten veel minder met Youtube, Spotify en Deezer verdienen dan met de echte optredens. De streamingdiensten zorgen voor aandacht, waardoor ze geboekt worden en dus heel veel geld verdienen. In totaal heeft Ronnie Flex zo’n 190 miljoen Youtube-views. Dat levert met een gemiddelde 80 cent per 1000 views gelijk aan 152.000 euro. Ronnie kan dat niet gelijk allemaal cashen, want eerst gaan er nog percentages naar de uitgever, het artiestenbureau, de mede-artiesten et cetera. Uiteindelijk zal hij een percentage rond de 20 procent zelf overhouden en dat komt dus op 30.400 euro. Dit heeft hij met álle streams van Youtube ooit verdiend.

Vervolgens gaan we naar het Spotify-kanaal van Ronnie Flex, waar het trouwens veel makkelijker bekijken is wat zijn inkomen daaruit is. Maandelijks heeft hij zo’n 1,8 miljoen streams. Per stream geeft Spotify je ongeveer 0,004 dollar. Per maand zijn de totale inkomsten dan (omgerekend) 7.050 euro. Hiervan gaan weer de percentages af voor het platenlabel TopNotch en het artiestenmanagement Buma/Stemra. Uiteindelijk zal Flonti Stacks hier ook zo’n 30 procent van overhouden, wat neerkomt op een inkomen van 2.115 euro per maand. Bij de meeste Nederlanders houdt het bij zo’n salaris wel een beetje op. Niet bij Ronell.Optredens en andere bezittingen

Hier wordt het vermakelijk. Per ‘gage’ van een halfuur wordt er minimaal 7.000 euro gevraagd. Hier komt dan nog 6% btw bij en 7% verplichte kosten, maar dit maakt niet uit voor Flex z’n inkomen. Laten we zeggen dat hij uiteindelijk 30 procent van een optreden overhoudt, want ook deze inkomsten gaan deels weer naar TopNotch en overigen. Per optreden kan hij dan 2.100 in zijn zak steken. Je moet onthouden dat dat per halfuur is. Bij een festival waar hij twee dagen een uur komt gaat hij pas echt geld verdienen. Omdat we niet precies weten hoeveel Ronnie Flex optreedt, houden we het op 16 optredens per maand. In totaal verdient hij dan 33.600 euro per maand aan optredens. Doe dit keer twaalf en je zit toch op een mooie 403.200 euro per jaar. Tel daar de streaminginkomsten van Spotify bij op en dat brengt de teller op 428.580 euro per jaar.

Veel nieuws over dikke villa’s en opgesmukte Range Rovers hebben we niet van Ronnie. Voorlopig woont hij nog in een appartement in Capelle aan de IJssel en heeft hij nog geen grachtenpand van een miljoen net als Lil’ Kleine. Hoe lang dat nog zal duren? Wij weten het niet, maar met zo’n inkomen zal het niet lang op zich laten wachten.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.