Elon Musk heeft weer een nieuw speeltje naast Tesla en SpaceX

Elon Musk is eigenlijk een beetje de Moeder Theresa van de natuur, en hij verdient er nog flinke knaken mee ook. Na zelfrijdende elektrische auto’s en space-shuttle’s naar Mars willen sturen, wil hij nu een tunnel boren.

In 600 kilometer per uur naar je werk

The Boring Company zal zijn nieuwe bedrijf gaan heten. Eigenlijk is er het er al en zelfs de tunnel heeft hij al geboord. Maar waarom een tunnel? Nou, we laten het hem zelf even uitleggen in zijn tweets de afgelopen maanden:

En dat is nog niet alles. Op zijn Twitterfeed staat zijn locatie op ‘Boring’, wat borende betekent. Twee maanden geleden had hij definitief gezegd dat hij The Boring Company zou oprichten, maar nu heeft hij al een tunnel geboord zonder dat iemand het doorhad. Hoe dan? Dat is eigenlijk een raadsel. Zelfs alle vergunningen zijn al een tijdje geregeld. Hij boort intussen onder Los Angeles vanaf het vliegveld LAX naar Culver City, een stadsdeel in LA. Hij wil de verkeersdrukte hiermee oplossen, want je krijgt eigenlijk een tweede laag aan wegen. Later wil hij dat de auto’s met zo;n 600 kilometer per uur door de tunnel kunnen door vacuüm. Hoe dat eruitziet? Check het filmpje hieronder!

 

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.