Dit lezen de studenten van de meest prestigieuze privé-scholen in Amerika

De zomerschool voor de elitekindjes van de Verenigde Staten staat weer voor de deur, en dat betekent boeken lezen. Maar wat lezen de kinderen eigenlijk in de zomer? 

In Nederland kennen wij het fenomeen privé-scholen eigenlijk niet eens, omdat onze overheid het goed heeft geregeld. De openbare scholen hier zijn van hoog niveau en dan is er geen noodzaak om je kind naar een privé-school te sturen. Al zou de noodzaak er zijn, dan mag je soms tot wel 50.000 welgetelde dollars overmaken naar het rekeningnummer van de school.

Nu is het bijna zomer en dat betekent dat de kinderen van de scholen boeken moeten lezen. Zeg nou zelf, en boek op het strand is toch niet mis? Lezen ze dan boeken als Rupsje Nooitgenoeg of meer in de hoeken van “The Picture of Dorian Gray”? Laten we het er maar op houden dat het boeken zijn die vol inhoud zitten over politiek, rassen, recht en maatschappij. The Hunger Games wordt bijvoorbeeld verplicht gesteld door een privé-school in Lakeville of The Short And Tragic Life Of Robert Peace. Daar kun je nog eens wat van opsteken.

Het hele lijstje zien? Klik HIER!

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.