Mark Zuckerberg vertelt waarom zijn personeel beter is dan dat van andere bedrijven

De opperbaas van Facebook heeft met ons zijn tactiek gedeeld voor het aannemen van nieuwe mensen. Deze techniek onderscheid de goede bedrijven van de normale bedrijven, zegt hij. 

Mark Zuckerberg zegt dat het aannemen van Sheryl Sandberg (bestuurslid) een van de beste beslissingen is geweest in zijn tijd bij Facebook. Zij kwam aan boord toen Facebook klaar was om snel te groeien en zij had precies de kwaliteiten ontwikkeld die Facebook nodig had. Dat heeft ze onder andere gedaan bij Google. In 2008 had Facebook 450 werknemers, en negen jaar later – in 2017 – hebben ze er zo’n 17.000. Sheryl Sandberg heeft dus goede zaken gedaan. Maar waarom heeft Zuckerberg haar aangenomen in plaats van iemand anders die wellicht even goed was?

Wervingstechniek

Allereerst vindt Zuckerberg het noodzaak om ‘gewoon’ de beste mensen te vinden. Zijn tweede advies is nog mooier, hij zegt dat je als bedrijf mensen moet aannemen die sterker dan jijzelf zijn. Je moet je ego opzij kunnen zetten en durven zeggen dat andere mensen beter zijn. Zuckerberg heeft ook een test gemaakt voor zichzelf, als hij iemand moet aannemen: “Ik heb de regel dat ik nooit iemand aan zou nemen als ik niet voor hem/haar zou willen werken in een alternatief universum”. Dan is het nog niet gelijk zo dat als hij wel voor diegene zou willen werken dat hij/zij aangenomen is, want hij/zij moet ook de beste werknemer voor de positie zijn.

Kortom, wil je voor Zuckerberg werken? Werk eerst nog maar wat aan je skills, want zelfs Sheryl Sandberg kostte het een paar maanden voordat ze aangenomen werd.

 

Bron: Business Insider

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.