Mannen de grootverdieners? Deze 10 vrouwen verdienen miljoenen

Weet je nog toen we vorige keer van het databedrijf Equilar de 100 best betaalde CEO’s bekeken en hoeveel zij verdienden? Mooi, dit is weer een nieuw lijstje en dit keer staan er de 10 best betaalde Amerikaanse vrouwen in.

We hebben het over de inkomens van 2016, want wat betreft gegevens die cijfertjes bevatten loopt het hele bedrijfsleven een jaar achter. De resultaten over 2017 worden ook meestal pas in het midden van 2018 bekend gemaakt. Het meeste geld viel te verdienen in de sector met industriële goederen, waar de gemiddelde ‘pay-out’ van een CEO zo’n 13,1 miljoen dollars was. Het minste werd er verdiend in de nutsbedrijven, dat zijn bedrijven als Eneco, Nuon, NEM en dat soort jongens. Daar lag het salaris op 9,6 miljoen dollar.

And the winner is…

De best betaalde vrouw van de grote Amerikaanse bedrijven zit bij International Business Machines, oftewel IBM Corporation. Virginia Rometty heeft met 32,3 miljoen dollar weer een lekker vakantiecentje binnengeharkt en is hiermee de best betaalde vrouwelijke CEO. Vorig jaar verdiende ze ‘maar’ 19,8 miljoen. Anderen op de lijst van best betaalde vrouwen zijn Marissa Mayer van Yahoo (27,4 mln), Mary Barra (22,4 mln) en Phebe Novakovic (21,2 mln). De laatste op de lijst is de sigarettenopperbazin Susan Cameron, CEO van Reynolds die onder andere fabrikant is van de sigarettenmerken Kent en Camel.

Wat ons ook opgevallen is, is dat acht van de tien vrouwen kort haar hebben. Als CEO heb je tenslotte geen tijd om je haar te doen.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren