Wat verdient Max Verstappen?

Hij is onze Nederlandse trots in de racesport wanneer het Nederlands Elftal het weer eens laat afweten. Een opkomende ster en misschien nu al wel de beste rijder van de hele Formule 1, Max Verstappen. Maar verdient hij nog wat aan dat sturen en gas geven?

Salaris

Allereerst checken we zijn salaris even. Vorig jaar is hij in de helft van het Grand-Prix seizoen overgestapt van Toro Rosso naar Red Bull. Financieel veranderde er niets aan zijn contract, behalve dat hij uitzicht op meer had. Het eerste jaar Grand Prix bij Toro Rosso verdiendie hij 350.000 pond, ofwel zo’n 500.000 euro. Als destijds 17-jarige is dat niet heel gek. In 2016 heeft hij in totaal 750.000 euro op zijn rekening gestort gekregen. Binnen twee jaar zou hij dus al zo’n 1,25 miljoen verdient hebben aan alleen maar salarissen, dan hebben we het nog niet eens gehad voor sponsorcontracten en prestatiebonussen.

Dit jaar gaat Verstappen waarschijnlijk zo’n 2,7 miljoen euro opstrijken. Hij had een langetermijncontract met Red Bull waardoor zijn salaris zou blijven haken op 750.000 euro per jaar, maar hij heeft dit onderhandeld en zit dus nu op bijna 3 miljoen per jaar aan salaris. Totaalbedrag in drie jaar: 4,25 miljoen.

UPDATE: Quote heeft verteld dat ze bronnen in handen hadden dat voor elke WK-punt die Verstappen pakt, 50.000 euro voor hem  wordt vrijgemaakt. Bij een zege pakt hij dus 1,25 miljoen euro’s extra. 

Sebastian Vettel verdient 50 miljoen per jaar, ook niet slecht.

Sponsors en andere gekte

We kennen allemaal de Jumbo reclame waarin Verstappen speelt. Dat doet hij natuurlijk niet gratis en hetzelfde geldt voor de reclamespotjes met Exact. Sinds 2015 heeft Verstappen een driejarig contract gesloten met Exact voor ongeveer 4 a 5 miljoen euro. Voor het contract met Jumbo is het niet duidelijk hoeveel hij vangt, maar het is naar verluidt een bedrag met zes nullen. We schrijven er daar dus een miljoen bij (ten minste!).

Hoeveel belasting hij betaalt? Nul procent! Hij is belastingtechnisch gevestigd in Monaco zoals veel F1-coureurs, zodat de regering niet op elke euro 52 cent belasting vangt. Informatie over zijn huis konden we niet vinden, helaas.

Wij schatten dat hij in de eerste drie jaar van zijn veelbelovende carrière meer dan 10 miljoen op zijn rekening bij heeft kunnen schrijven. Sebastian Vettel verdient alleen al 45 miljoen euro aan salaris, dus op dat punt valt financieel nog genoeg te verbeteren.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren