De Obama’s op een jacht van 550 miljoen euro, moet kunnen

Nee nee, het jacht is niet van de Obama-clan zelfs. Zoveel geld krijg je zelfs niet als president van the US of A. De familie is uitgenodigd op de jacht van David Geffen, de Rising Sun. Ook Oprah is van de partij. Maar wie is David Geffen in godsnaam en waarom heeft hij zoveel geld?

David Geffen is een Amerikaans zakenman met een geschat vermogen van rond de 7 miljard dollar, zo’n 6,7 miljard euro. Hij is onder andere oprichter van de filmstudioDreamworks die ongeveer iedereen wel kent. Samen met Steven Spielberg heeft hij dit bedrijf later weer verkocht aan Paramount Pictures (dat in Nederland Universal Pictures heet). Geffen is nu 74 jaar en het enige wat hij nog doet is van zijn welverdiende geld genieten. We geven hem groot gelijk.

De beste man staat erom bekend dat hij celebrity’s en andere bekende personen uitnodigt op zijn jacht. Vorig jaar werden Leonardo DiCaprio en Mariah Carey onder andere al gespot. Dit jaar zijn Oprah Winfrey, Bruce Springsteen, Tom Hanks en de Obama’s de gelukkigen.

De superjacht Rising Sun is in 2004 gebouwd en telt 138 metertjes pure luxe. Waarschijnlijk kostte het zo’n 200 miljoen euro om het zonnetje in huis te bouwen. David Geffen heeft hem in 2010 overgenomen van Larry Elliot, zijn businesspartner. Hij bezat de helft van het bootje al, en hij kocht de andere helft van Larry op, waardoor de totale kosten van het jacht zo’n 550 miljoen dollar (518 miljoen euro) was.  Foto’s? Maar natuurlijk.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.

Reageren