Dit zijn de best betaalde Amerikaanse CEO’s

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non providen

We hebben een lijstje van Equilar gekregen: de Equilar 100. Het zal je misschien verassen, maar de CEO van Apple, Facebook of Google staat niet in de top 10 met het salaris. Wie dan wel?

Ooit gehoord van Charter Communications? Wij ook niet. Toch neemt de CEO van dit bedrijf, Thomas M. Rutledge, de meeste centen mee naar zijn waarschijnlijk zeer grote villa. Deze hele lijst gaat over 2016 en vorig jaar nam hij dus $98.012.344 mee naar huis. Rooft hij zo niet het hele bedrijf leeg? Nee hoor, het bedrijf dat ook nog beursgenoteerd is heeft in 2016 3,5 miljard dollar winst gemaakt, dat is zo’n 3 miljard euro.

Op nummer twee zien we een bekender bedrijf, namelijk Nike. Mark G. Parker keerde zichzelf ongeveer 48 miljoen dollar uit aan salaris en bonussen, wat niet eens de helft is van wat de onze Thomas van Charter Communications meegraait. De nummer drie, vier en vijf van Oracle en Walt Disney moeten genoegen nemen met ongeveer 41 miljoen dollar.

Extra opvallend en een mooi verschijnsel: er staan 4 vrouwen in de top 10 best betaalde CEO’s. Waar staat Tim Cook van Apple dan? Hij moet het doen met een zielige plaats 89 en een klein salaris, zo’n 9 miljoen dollar. De op een na rijkste man Warren Buffett staat niet eens in de top 100 met een salaris van ongeveer 500 duizend dollar.

De hele lijst checken? Klik hiero.

Max van Hasenbroek

Flink bezeten door het aandeel SNAP en wacht eigenlijk tot Snapchat failliet gaat zodat hij eindelijk kan zeggen: 'ik zei het toch.' Verder wacht hij op beurscrashes zodat hij weer 'lekker bij kan kopen'.